دوشنبه 03 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/01/18 - 15:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 557
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

روز جهانی بهداشت

پیام دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت روز جهانی بهداشت

دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت روز جهانی بهداشت پیامی ارسال کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، 18 فروردین 1401 همزمان با روز جهانی بهداشت دکتر کاظم ندافی رئیس دانشکده بهداشت پیامی را ارسال کرد. 
متن پیام:
7 آوریل، مصادف با18 فروردین، روز جهانی بهداشت را با شعار "سیاره ما، سلامت ما" گرامی   می داریم.
در روز جهانی بهداشت در سال 2022 در حالی که ما هنوز در بحبوحه ی بیماری همه گیر کووید ـ 19، هستیم سازمان جهانی بهداشت توجه همگان را به موضوع سیاره آلوده و بیماری های فزاینده ای مانند سرطان، آسم و بیماری های قلبی جلب می کند و توجه جهانیان را بر اقدامات فوری مورد نیاز برای حفظ سلامت انسان ها و کره زمین معطوف می دارد و مسولیت جامعه جهانی و همه کشورها و جوامع محلی را در قبال سلامت ساکنین این سیاره گوشزد می کند.
سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که سالانه بیش از 13 میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان به دلیل مواجهه با عوامل خطر محیطی قابل اجتناب اتفاق می افتد و این موارد شامل اثرات بحران تغییر اقلیم نیز هست که شاید بزرگترین تهدید سلامتی است که بشریت تا کنون با آن مواجه بوده است. بحران تغییر اقلیم یک بحران سلامت نیزتلقی می شود.
از هر ده نفر از مردم دنیا، نه نفر هوای آلوده تنفس می کنند. آلودگی هوا در هر دقیقه 13 نفر را به دلیل سرطان ریه، بیماری قلبی و سکته می کشد وسوزاندن سوخت های فسیلی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی علت اصلی آن است.
تغییر اقلیم تهدیدی برای سلامت انسان است که باعث بیماری هایی مانند سرطان، آسم، بیماری های قلبی و بیماری های منتقله از طریق پشه مانند دنگی می شود.
3.6 میلیارد نفر در سراسر جهان فاقد توالت بهداشتی هستند و فضولات انسانی تصفیه نشده اکوسیستم ها و سلامت انسان  را به مخاطره انداخته است.
2 میلیارد نفر در جهان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند در حالی که با جلوگیری از ورود فاضلاب، زباله و مواد شیمیایی به دریاچه ها، رودخانه ها یا آب های زیرزمینی می توان از منابع آب محافظت کرد.
سالانه 829000 نفر بر اثر بیماری اسهالی ناشی از آب آلوده و بهداشت نامناسب جان خود را از دست می دهند.
پسماندهای پزشکی باید به روش بهداشتی مدیریت شود. صدمات ناشی از سوزن سرنگ های دور ریخته شده می تواند باعث هپاتیت B، C  و بیماری های عفونی شود. انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از سوختن پسماندهای مراقبت های بهداشتی می تواند باعث افزایش سرطان شود.
استعمال دخانیات سالانه بیش از 8 میلیون نفر را می کشد و به شدت اعتیادآور است و یک عامل خطر اصلی برای سرطان، بیماری های قلبی و ریوی است. سالانه 600 میلیون درخت  برای تولید سیگار و مواد دخانی قطع می‌شود تا 6 تریلیون نخ سیگار تولید شود و از این طریق هوای پاکی که تنفس می‌کنیم کاهش می‌یابد.
افزایش دما و سیل های ناشی از تغییرات اقلیمی، 2 میلیارد نفر دیگر را در معرض خطر عفونت دنگی قرار می دهد.
بی شک این تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری همه کشورها بویژه جوامع صنعتی است که باعث بحران تغییر اقلیم و سلامت می شود و بدون تغییرات اساسی در این تصمیمات و تغییر اساسی درسبک زندگی و رفتار انسان ها مشکلات و عوارضی که به آن ها اشاره شد کاهش نمی یابد.
خوشبختانه در کشور ما سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و وجود شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و وجود قوانین ومقررات لازم، زمینه ایجاد یک تحول اساسی را فراهم نموده است که باید با اراده سیاسی و همت و پشتکار مسولان اجرایی کشور بر حل ریشه ای این مشکلات متمرکز شویم تا بتوانیم دین خود را در زمینه حفظ و ارتقاء سلامت مردم ایفا کنیم ولی بیاد داشته باشیم که برای اقدانات اثر بخش، فرصت ها به سرعت در حال سپری شدن است.
اینجانب ضمن گرامی داشت روز جهانی بهداشت، آمادگی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای هر گونه همکاری و مشارکت فعال در همه زمینه های مرتبط اعلام می دارم.

 

  • گروه خبری : ریاست,روابط عمومی
  • کد خبر : 210485
نسیبه جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه